Vraagje

woensdag, augustus 22, 2012 0 0

Bestaat God? Of eigenlijk is de juiste vraag, geloof jij dat hij bestaat? Een gevoelig onderwerp, ik weet het. Ga ik gelijk als eerste met de billen bloot; ik geloof in reïncarnatie. Zo dat is eruit. Wat anderen geloven dat respecteer ik. Ik hoop altijd maar dat dat andersom ook het geval is. Ik vind het ook altijd leuk gesprekken aan te gaan met Die Hard gelovigen. Ze kunnen me een hoop vertellen. Het meeste begrijp ik, maar snappen doe ik het niet.

Mijn vader is wel gelovig, op zijn manier, hij is katholiek opgevoed, gaat elke kerst naar de kerk (als het uitkomt) en zegt voor het eten; Here zegen deze spijzen, amen. Mijn vader combineert zijn geloof wel met een stukje spiritualiteit. Maar dat ik zo weinig van het geloof afweet, kan hij niet verkroppen. Als ik weer vergeten ben wat er ook alweer met Pasen is gebeurd (geboorte van de paashaas?), noemt hij me standaard een heidens kind. Stiekem vind hij het wel leuk om mij het hele verhaal weer te kunnen vertellen.

Ik weet gewoon ook weinig van God. Een man met een baard die in 7 dagen de aarde maakte? Mijn gedachten hierover begonnen toen ik mijn klamboe bekeek. Naast het standbeeld van de heer TomTom, mag er eentje gemaakt worden voor meneer Klamboe. Sinds ik ook zo’n lelijk geval heb opgehangen, ben ik makkelijker met ramen openlaten. Ik hoor de muggen niet eens meer. Dat die beesten je prikken is al stom genoeg, maar op je oor gaan zitten zoemen terwijl je net je remslaap instapt, geeft mij moordneigingen. Wild om je heen slaan helpt dan niet, dus ramde ik dan de lichtknop de muur in midden in de nacht. Bril op en zoeken maar, mijn man negerend die slaapdronken ‘wat gebeurt er, wat gebeurt er’ uitkraamt.

Doodmoe erachter komen dat die mug echt niet op de muur naast je bed zit te wachten tot je hem z’n harses inslaat, deed ik het licht maar weer uit. Één keer heb ik uit pure frustratie zo’n knetter/tennisracket op mijn oor gelegd. Ik heb daar toen wel mooi 1 mug mee gefrituurd. Maar ik had toch de angst dat ik mijn eigen oren een optater zou geven en ik de volgende dag met een korst erop naar mijn werk moest. Dus uiteindelijk maar zo’n lelijk gatengordijn gehaald bij de Xenos.

Mijn leven is nooit meer hetzelfde geworden. Wat een rust. Ik vroeg me wel af, als er een God bestaat, waarom hij de mug heeft uitgevonden. Hoorde dit nutteloze insect misschien bij een plaag? Er ging een bijbels belletje klingelen, maar die klepel hangt in de kerk en daar kom ik niet, dus maar eens aan manlief gevraagd. Hij dacht inderdaad dat het een plaag was, die God op de mensen afstuurde omdat ze hadden gezondigd. Hij eindigde met; ‘daarom prikken ze mij niet, maar jou, omdat jij zondig bent’. Van je man moet je het hebben. Eens kijken of meneer Klamboe nog vrijgezel is…

0

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Protected with SiteGuarding.com Antivirus