Zachte kitkat

vrijdag, oktober 12, 2012 0 0

Ik heb lieve buren, met dito kat. Zwart, kraaloogjes en een vacht die je bijna moet aaien. Bijna. Als ik het doe, moet ik daarna wel mijn handen wassen. Drie keer.

De laatste tijd is de behoefte om hem te aaien helemaal verdwenen. Of het moet met mijn voet zijn. Met schoenen met stalen neuzen. Hoe ver zou hij komen. Grapje hoor, ik ben zachtaardiger dan je denkt. Alleen de stront in mijn voortuin maakt het beest in me los. Niet zomaar een keuteltje kak, maar gewoon een ingegraven flets bruine derrie. Net onder mijn mooie witte hortensia. In de zomer gebeurde het 2 keer, lekker hoor met die zon erop. Wat een boutlucht. Het aroma komt ons tegemoet als je de voordeur opendoet. Walgelijk.

We zijn een maandje verder en mijn schoonvader liet vandaag trots de tuin zien, had hij bijgewerkt tijdens het oppassen. Zag er weer tiptop uit. ’s Avonds gooi ik de poep van mijn zoontje in de container. Dat zit netjes verpakt in een luier, in een gezellig paars zakje. Hopen dat hij gauw zindelijk is. Ben niet zo’n poepliefhebber. Ik kijk de tuin nog eens in als ik terugloop en zie dat het er minder strak bij ligt als bij thuiskomst.

Een gat, met onderop een lichtbruine kledder, alsof het zo’n Franse wc is langs de snelweg. Op weg naar vakantie, lekker hangen boven zo’n gat en hopen dat je niet op je broek piest die op je enkels hangt. Of erger. Of de stront ook aan de poten van die kat zitten interesseert me nou weer niks. Ik pak een roze strandschepje uit de schuur en schep de drek met uitgestrekte arm uit de tuin. Kokhalzend krijgt de container nog een rondje poep. Plus een halve voortuin aan aarde. Je moet wel zeker zijn van je zaak. Ik word er zo onpasselijk van.

Dat het zo vloeibaar is maakt het extra erg. Zal ik ontbijtkoek, of lekkere verse pepernoten tussen de plantjes leggen, maakt het allemaal wat compacter. Of straks vindt hij het wel lekker en komt hij terug, krabbend aan de deur bij deze nepsinterklaas. Geen goed idee.

Ik heb nu satéprikkers in de grond gestopt, ik geloof niet dat die kat op deze Franse wc nog wil hurken. Andere tips ontvang ik graag. Ga ik nu mijn handen nog een rondje chloor geven…

0

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *