Vervolg boerende zoekt vrouw

maandag, oktober 15, 2012 0 0

We zijn een week verder en nu willen we natuurlijk wel weten hoe het afloopt bij het programma ‘Wie trouwt mijn zoon’. We krijgen wat terugblikken te zien en het blijkt dat ik een hoop gemist heb. Veel bitchfights en bemoeizuchtige moeders en een vader. Deze vader heeft blijkbaar niks met donkere meisjes. Hij komt hierop terug, ze blijkt een leuke meid te zijn. Nee, ze heeft geen fles whisky voor hem meegenomen of de was gedaan voor zoonlief. Nee, hij vond haar de ideale schoondochter, omdat ze haar concurrente een teringhoer noemt. Sjiek. Stiekem hoopt hij misschien dat het kleurtje er wel af gaat, met douchen ofzo. De zoon duikt ondertussen in de zee en vergrijpt zich toch aan een ander. Na een preek van zijn vader, neemt Jesper zich voor om de anderen écht goed te leren kennen. Dit doet hij wederom door een vleeskeuring. Stuk voor stuk. Maar genoeg teruggekeken. Je moet niet in het verleden blijven hangen. Hij trekt vandaag zijn pak aan. Vader spreekt hem aan, hij heeft er geen vertrouwen in dat hij echt verliefd is.

Zoonlief staat voor de zaal met mensen die denken dat er een feestje is. De presentator maakt het lekker gênant door twee keer aan te halen dat hij grondig research heeft gedaan door van de een naar de ander te gaan. Hij mag kiezen voor zijn vader of het meisje in de trouwjurk. Hij vertelt haar dat ze alles in zich heeft. Maar hij is toch niet verliefd. Geen onderbuik gevoel zwamt hij. Misschien heeft hij de laatste dagen juist wel teveel naar zijn lage onderbuikgezwel uh gevoel geluisterd.

Vader en zoon druipen samen af. Zij mag ook nog wat zeggen; zijn vader zal waarschijnlijk zijn hele leven zijn onderbroeken wassen. Helemaal niet teleurgesteld briest ze; ‘Hij wil een dom varken met kutkarakter. Geen meisje met inhoud en klasse.’ Dan had hij misschien toch beter voor jou kunnen kiezen of niet, aardig wicht?

Volgende. We gaan terug naar het begin van een zoektocht voor mooiboy. Maar hij bleek onzeker. Dus koos moeder de vrouwen. Het gaat ook om het innerlijk blijft ze maar herhalen. Dit heeft hij onthouden. Het komt als een mantra terug bij de terugblikken. Ook in zijn lofrede aan Tessa. Moeder is er ook heel blij mee. Ze vindt dit het 1e stapje naar volwassenheid toe. Hoe stoer voel je je dan als je moeder dat verklaard voor het publiek. Thanks ma. Hij krijgt alleen de deksel op zijn zwetende neus. Ze wil de ring wel, maar hem niet. Hij geeft haar bijna een kopstoot tijdens de afscheidszoen en geeft dan de ring aan zijn moeder. Dit had hij niet verwacht. Ik wel, dit kun je toch op je klompen aanvoelen jonguh!

We krijgen een deja vu van de homo. Sorry, maar ik kan (lees: wil) al die namen echt niet onthouden. Zijn moeder zag hem innig en gelukzalig dansen en trok hem van de dansvloer. Dan weer een  shot van moeder en zoon samen in bed (ik snap nu waarom hij homo is geworden). Het volgende moment zitten ze bij de psycholoog. Tranen met tuiten. Sorry, zegt moeders. Ook deze volwassen man wordt voor de ceremonie aangekleed door moeders. Met een knalroze strikje. Uiteraard. Zijn moeder is zijn alles en komt in minirok naar voren schrijden naast haar toekomstige schoonzoon. Ze is wel erg schattig. Blijkbaar was hij niet zijn eerste keuze. Maar zoals ze met elkaar tongworstelen daarna lijken ze voor elkaar gemaakt. Moeders staat ernaast en zegt letterlijk: En ikke en ikke? Wil ze ook een tongzoen? Mar als we haar later horen praten verheugd ze zich wel op de rust in haar leven. Gek is dat.

‘Mijn’ knulletje gaat met moeders in de auto naar het landhuis. Hij wordt bijna geil van de benzinegeur, want het voelt alsof hij in een Jeepje rijdt. We kijken terug naar het begin, hoe hij met toegeknepen stem een meisje complimenten geeft. Wat een lieverd. Maar ma stuurt het ene na het andere meisje weg. ‘Ma waarom doe je dat nou?’, roept hij uit als er bijna niemand meer over is. Moeder pest ook de grote liefde van hem weg. Hij huilt. Maar de liefde is sterker en ze komt terug. Zij was de vrouw die zijn kipkerrie met doperwtjes wel erg standaard vindt. Zij at liever meurende kaas. (Ik word misselijk van beiden). Maar we zijn weer terug in het landhuis. Hij begint te brabbelen. Helaas zat er geen ondertiteling bij. Maar hij ziet er zo schattig uit, in zijn kerstpakje. Om te knuffelen. Hij krijgt de ring aangereikt en zegt; Leonie ik wil jou deze ring geven. Punt. Presentator grijpt in, anders is er straks zendtijd over. Hij doet een nieuwe poging en schuift de ring om haar vinger. Geel goud. Daar hou ik niet van, dus het is goed zo. Ze krijgt 2 kuise kusjes op de wang en ze mogen nu samen de auto in. Hij meldt wel even dat hij eerst zijn Harley af moet maken, maar dat ze misschien zondag wel wat af kunnen spreken. Hoe romantisch.

De boerende zoon komt in zijn fluoshirt al bijna klaar in de auto. Hij zit al stuiterend op het witte leer. We kijken ook hier terug. Tijdens de speeddate gooit hij wat alcohol naar binnen en is hij zwaar onder de indruk van de voorgevel van een van de meisjes. Die blijkt een ‘geheim’ te hebben, waar mama niet blij mee is. Ze verdient haar geld met lapdances. Zijn reactie: ‘Meen je niet? Supervet.’ Nou snap ik die moeder niet helemaal. Wat verwacht je dan van deze anabole? Hij wil de psycholoog op zijn bek slaan, want deze teringlijer vindt zijn relatie niet normaal met zijn moeder. Hij geeft haar een kus op de mond, even laten zien dat ze volkomen normaal zijn. We zien hem nu zijn speech oefenen voor de spiegel. De zenuwen en het zweet breken hem uit. Dan staat hij voor haar. Giecheltje voelt vlinders in haar buikje en zwetend gaat hij op zijn knietjes. ‘Wou jij met mij trouwen?’ Ze zegt ja. Yes een happy end. Wie had dit nou willen missen?

0

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *