Shoplog Primark

vrijdag, november 15, 2013 5 0

Nog een guilty pleasure van me; het checken van beautyblogs. Ooit op gekomen toen ik dé perfecte BB cream zocht en er reviews over wilde lezen. Ik begon bij misslipgloss en was na een paar uur vele tips verder. En niet alleen over crème met een kleurtje. Mijn god, je zult dit als werk mogen doen. Elke dag pakketjes opgestuurd krijgen en mogen testen. De droom van menig meisje (jazeker, ook ik schaar me nog steeds onder de meisjes). Ik kan me wel voorstellen dat het soms wat nutteloos voelt. Je redt er geen levens mee. Maar hé, dat doe ik met mijn werk ook niet. En het heeft natuurlijk wel nut voor de meisjes die je helpt de perfecte look te creëren en de winkeliers zien hun omzet ook stijgen als een product wordt aangeprezen. Afkraken gebeurt niet zo vaak. Maar goed, niet iedereen heeft een zure verrotte geest én de behoefte om gal over die oranje pannekoekfoundation uit te storten. Is natuurlijk ook wat lullig voor de fabrikant die je net een hele doos van die meuk heeft gestuurd. Je mag een gegeven tube ook niet in de dop kijken. Of zoiets.

Tegenwoordig kijk ik meer op beautygloss. Mascha is echt leuk. Ik ben niet zo verslaafd dat ik twee keer per dag als de filmpjes net online staan, mijn toevlucht ertoe moet nemen. Ik kijk maar een paar keer per week en kan dan lekker scrollen naar alleen de blogs die me aantrekken. Zo heb ik hier geleerd hoe je een stijltang gebruikt en wat de beste is. En dat ik me helemaal niet hoef te schamen voor mijn 100 lippensmeersels (oké een beetje dan). Ook vind ik het leuk om te zien wat ze bij winkels heeft geshopt (dit heet een shoplog). Zo zien we handige opbergbakjes van de Xenos, vieze-neus-poriën-strips van de Action en onesies van de Primark. Xenos en Action bezoek ik ook altijd met veel plezier en verlaat ik altijd met volle tassen. Ik hoor steeds vaker over de Primark en een oergevoel in mijn brein ontploft bijna bij het horen van de prijzen daar. Ik MOET daar heen. En dan niet voor een koeienpak-onesie. Harm ziet me al zitten bij thuiskomst, met een dikke neus op mijn kop en uiers tussen mijn benen. Nou zou het hem vast niet verbazen. Het is altijd een verrassing hoe hij me thuis aantreft. Maar dat heeft meestal betrekking op mijn gemoedstoestand.

DSC07426Afgelopen zaterdag moest Harm ’s ochtends werken (in Barendrecht). ’s Middags gingen we naar vrienden in Leidschendam, dus net zo makkelijk om dan door te rijden. Voel je hem al? Juist. Luc ging met Harm mee en Lina was er niet, dus zo had ik alle tijd om bij de Primark te shoppen. Om half 9 stond ik voor de deur. Ik was niet de enige. Ik maakte wat foto’s, want wist gewoon niet waar te beginnen. Ik wilde niks missen. Dus besloot ik letterlijk elk rek te bekijken. Halverwege de benedenverdieping waren de paskamers. Om 9 uur stond er al een lange rij. Bizar. Alhoewel… Ik had zelf ook al een volle tas. Net als bij de Ikea, snappen de mensen achter Primark ook, dat ik geen snijdende hangerhaakjes en bulten kleding over mijn arm aankan. Ik hou ervan als winkeliers mijn behoeften snappen. En winkeltassen voor me klaarleggen bij binnenkomst. Eenmaal naar boven had ik een tweede tas nodig. De winkel valt het best te omschrijven als een Bijenkorf met Action prijzen en H&M kwaliteit. Bij aankomst hing alles ook strak in de rekken. Heerlijk. Boven was de afdeling voor mannen, kinderen en accessoires. Met gemak vulde ik nog een tas. Toen ik er ook nog handtassen bovenop probeerde te leggen en ik met mijn tassen niet meer door de gangpaden paste, zonder alle hangers eraf te rammen, werd het tijd om me naar de paskamers te begeven. De rij was prima te handelen. Kon ik mooi de mensen om me heen bestuderen. Het waren met name jonge meiden (hoe ze mij zouden omschrijven is de vraag) en ik hoorde naast Rotterdams, ook de Belgische en Duitse tongval voorbijkomen. Twee oude dakduiven met vaalgrijze knotten en fletse lange groene overjassen schuifelden hoofdschuddend naar buiten. Tsja, kleding om in te gaan jagen vind je hier niet. Misschien leuk om dat een keer in een koeienpak te doen? Ik wilde ze eigenlijk achterna rennen met deze tip, maar wilde mijn plek in de rij niet opgeven. Ik was er bijna.

DSC07433

Wijd en kort, niet mijn ding

Je mocht maar 8 kledingstukken meenemen in de paskamer. Dat is dan weer een minpuntje, als je met het vijfvoudige aan komt zetten. Maar goed, het is wel echt nodig om te passen, want geen idee hoe de maten liggen hier. En lijkt een truitje echt geweldig, blijkt hij bij het aantrekken ook geweldig te lubberen en te kort te zijn. Na drie kwartier heb ik alles gepast en ga ik wat maten omruilen. Vier uur zijn verstreken en ik ga afrekenen. Alle kassa’s gaan open en ik krijg mijn 32 (!!) items mee in 4 papieren tassen. Een tas per uur. Benieuwd wat ik heb gekocht?

DSC07428

Om half 9 hangt alles er netjes bij

DSC07427

Ook een kleine beauty afdeling

In de rij met mijn twee tassen

In de rij met mijn twee tassen

DSC07429

Kleine prijsjes

Primark kassa

Bij de kassa

DSC07441

Ik hou ervan

DSC07443

Basics (twee truitjes voor 6,- per stuk!)

Ik kon niet kiezen...

Ik kon niet kiezen…

DSC07449

I like it short

Voor Luc

Voor Luc

Voor Lina

Voor Lina

Tsja, ik had nieuwe kaplaarzen nodig

Tsja, ik had nieuwe kaplaarzen nodig

Rechter wordt Lina's gymtas. Mijn 1e inkoop voor Sinterklaas

Rechter wordt Lina’s gymtas. Mijn 1e inkoop voor Sinterklaas

Accessoires heb je nooit genoeg...

Accessoires heb je nooit genoeg…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
5 Comments
 • Avatar
  Janneke van Krieken
  november 16, 2013

  De grote vraag die mij nu bezig houdt… Wat was je kwijt aan de kassa? Of is het beter dat niet en public te vermelden ;-)…

  • joyce
   joyce
   november 17, 2013

   Haha, nou Jann, ik zal het de 19e in je oor fluisteren ;-). Ik had 32 items, 4 volle tassen van 1,- tot 19,-. Daar word ik nou blij van

 • Avatar
  El
  november 17, 2013

  Ik moet ook naar Primark!!

 • Avatar
  Sanne
  december 16, 2013

  Ooooh Joyce wat heb je een leuke dingen gekocht!!
  Word er helemaal hebberig van!! 🙂 Vooral die tas, met bijpassende ipad sleeve en portemonne!
  Meer shoplogs graag 😉

  Groetjes van je collega van verkoop,
  Sanne

  • joyce
   joyce
   december 16, 2013

   Hé Sanne, was (en ben) er ook zooooooooo blij mee. En het erge is…ik heb niet eens een Ipad haha
   Groetjes Joyce

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *