Met de trein naar…Gambia

maandag, augustus 6, 2012 0 0

Op verzoek van Marleen een verhaaltje over Gambia. Nou, de hoofdstad is Banjul en Gambia heeft ca 1,8 miljoen inwoners, de munteenheid…of bedoel je toch een ander soort verhaaltje? Zo eentje waarvoor ik geen informatie over een land hoef te googelen. Oké.

Vandaag gezellig met vrienden Marleen & Martijn en onze kleine ventjes naar het Spoorwegmuseum. Hop, hop, in en uit een paar treinen en op naar de speelplaats. Speciaal in Chuggington thema. Voor de mensen die geen kinderen hebben, dit is een treintje dat vast veel avonturen beleeft, die wij ook niet kennen, want wij zijn Thomas fans. Ook een treintje inderdaad én gewoon uit te spreken voor de normale burger. Dit terzijde. Dankzij dit thema was het ontzettend druk en konden we niet in de buurt parkeren, hierdoor baalde ik eigenlijk nog meer dat die Chuckie-dinges-trein er was.

Maar we gaan weer even terug naar de speelplaats. Je herkende het thema, doordat er een poster van hing en de speelplek een gebied was vol Little Chuckies, kindertjes en een hek eromheen. De geur die ervan opsteeg is niet te omschrijven. Hier kropen onze mannetjes al kwijlend rond, van zoveel treinplezier. Wij zaten ernaast, genietend van de geur met een kopje thee erbij. Bij Marleen polste ik of je het woord ‘botergeil’ wel of niet op facebook kon gebruiken, misschien toch te heftig. Maar volgens Marleen paste het prima in het verhaal. Dank daarvoor!

Martijn en Harm hadden het over een artikel in de krant, ik viel weer eens halverwege in.  Ik gaf aan de krant niet te lezen onder het mom ‘daar word ik slim van’. Eigenlijk hebben ze gewoon een rukformaat en geven ze zwarte vlekken aan mijn handen en op mijn witte tafel. Ik hoef er niet bij te vertellen dat ik daar niet van hou. Als ik nieuws wil horen, praat Harm mij bij, zie ik het op televisie, of check ik het online (waarbij ik uiteraard als eerste de roddels check).

Zodoende was ik nog niet op de hoogte over het verhaal, van de man die naar Gambia ging met zijn vrouw. Op vakantie, gezellig. Hij ontmoette daar zijn vriendin en kweekte daarbij een kindje. Zijn vrouw vond het allemaal prima, want volgens Marleen boven de 50 en dan seksloos. De man was minder content, kind was analfabeet, lastig, lastig. Ik werd daarna even afgeleid door te checken of mijn kind nog binnen de hekken liep. Maar volgens mij ging die man vervolgens weer terug voor een nieuwe vriendin, maar als ik het goed begreep nam die man ook zijn vrouw en een (analfabeet?) kind mee.

Marleen en Martijn wilden eigenlijk naar Gambia op vakantie en kwamen hierdoor op dit wazige verhaal (zie je nou dat ik helemaal geen kranten hoef te lezen?). Harm liep achter ons ventje aan die waarschijnlijk op zoek ging naar een grotere trein om mee te spelen. Het duurde wel erg lang en ik vermoedde dat Harm alvast naar Gambia was vertrokken. Lopend. Met de trein kon ook, alhoewel hij dan toch niet helemaal op de juiste plek was. Ons knulletje stapte namelijk uit de trein en wilde naar de volgende, want ‘deze doet et niet’. Ik grapte dat Harm (die nog graag meer kinderen wil) alvast op zoek ging naar een vriendin in Gambia. Mocht ze een analfabeet baren, geen probleem, die kon dan het woord botergeil niet spellen. Haha en een lol dat we hadden.

Draait een vent voor Martijn zich om en vroeg bloedserieus of ze van plan waren om naar Gambia te gaan. Ik ben maar even weggelopen, ik piste in mijn broek en om dat nou recht in het gezicht van die man te doen, is ook zo wat. Zelfs ik heb een stukje fatsoen. Marleen en ik besloten elders een goed gesprek te gaan voeren. Daar hoort een lekker Italiaans schepijsje bij. Maar wat een keuze; vanille, aardbei, chocola, yoghurt kers en bloedsinasappel. Een beetje teleurgesteld prevelt Marleen, ik had zin in banaan. De verkoper vindt dit een hele aparte smaak. Vergeleken bij bloedsinasappel wel ja, duh. Marleen vroeg hem de volgende keer meer smaken te hebben en ik kwam niet meer bij. Toen Harm het hoorde zuchtte hij; ‘weer een plek waar we niet terug hoeven te komen’!

0

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *