Harm 40 jaar

zaterdag, november 17, 2012 0 0

Wat als je man 40 jaar wordt en hij geen wensen heeft? Wat geef je dan? Ik absorbeerde zijn opmerkingen als een spons. Hij laat een mooie foto zien van het noorderlicht en geeft aan dat ‘ooit’ nog eens te willen zien. Mooi, dat is een leuk cadeau. Dat werd een zware zoektocht. Mijn collega gaf ook nog eens subtiel aan dat er maar 1 uur per dag de zon schijnt en het er zo koud is dat je er kleding voor moet huren. Als klap op de vuurpijl raken de mensen daar snel depressief. Misschien dat Harm het eigenlijk wel fijn vindt als ik me na deze barre ‘vakantie’ op zou moeten laten nemen, maar misschien ook niet. Laten we het risico maar niet nemen.

Naar een dj uit Harm zijn tijd dan? Ik heb alle hulpkanalen ingeschakeld, maar Hernan fucking Cattaneo is te belabberd om even een plaatje te komen draaien op Harm zijn verjaardag. Of überhaupt in Nederland te komen op korte termijn. Ik kreeg nog techno tips door, maar hé, ik moet ook mee.

Een concert dan? Ineens lijkt niemand rond deze tijd in Nederland te spelen. Mumford en Sons wel in Londen, maar 220 pond voor 1 kaartje vond ik lichtelijk overdreven. Naar een cabaretier dan? Wij moeten altijd lachen om Raoul Heertje bij ‘Dit was het nieuws’, maar die speelde maar tot oktober. Naar een uitzending dan? Laatste opnamedag 20 oktober. Najib Amali, overal uitverkocht. Schiet lekker op zo.

Wat zijn nou echte diepe wensen van Harm? Nog een kindje. Nou niet bij mij. En bij een ander wordt ook niet gewaardeerd. Een hond. Zelfde verhaal. Ineens bedenk ik me dat we elkaar in de begintijd onze ‘bucketlist’ hebben gemaild. Hij wilde nog eens in het Kurhaus slapen, maar dat had ik al eens cadeau gedaan. En met dolfijnen zwemmen. Uiteraard niet gewoon in het dolfinarium, maar in het wild. Honderden hits op google verder was ik het overzicht kwijt. Een reisbureau gemaild waar Harm de site voor heeft gemaakt. Het noorderlicht toch ook maar even laten vallen bij hem. Wat tips, maar niks concreets. Dit is ook niet voor mij weggelegd. Ben niet zo’n wereldreiziger. Dat is een van de weinige dingen die ik graag aan Harm overlaat. Maar die kan ik hier nu net niet bij betrekken.

Een uitdaging dus. Ik wil iets origineels, iets wat hij zich later herinnert, dus niet zomaar een nieuw gadget. Iets wat met 40 jaar te maken heeft. Mijn bovenkamer maakt overuren en ineens, tatata heb ik het. 40 Cadeautjes. Aangezien Harm niks weet, maakt het dat niet makkelijk. Dus 40 échte cadeautjes gaat niet lukken. Misschien wel wat handigheidjes bij ouderdomsklachten? Op de zaak dachten mijn collega’s graag mee. Dat werd soms te ranzig. Daar hou ik helemaal niet van, maar ik heb me rot gelachen. De voorpret was top. Hoe dichterbij de datum naderde hoe meer stress het ook opleverde.

Ineens bedachten de zonen van Mumford toch naar ons kikkerlandje af te reizen in maart 2013. Harm vertelde het me met een grote lach op zijn gezichtje. Die veegde ik er gauw af door aan te geven dat we dat volgend jaar vast niet leuk meer vonden. Nu maar duimen dat hij er niet meer over zou beginnen. Die kaarten zou ik wel ‘even’ scoren. Dat heel ticketservice op hol sloeg van alle fans die een kaartje wilde bemachtigen en ik daardoor achter het net viste maakte me enorm agressief. Ik zat al een uur mijn scherm te verversen en kwam elke keer weer in een nieuwe wachtrij. Toen ik eindelijk aan de beurt was, waren ze uitverkocht. Mijn laptop heeft het net overleefd.

Wat nu, dit moest het klapstuk van de 40 cadeaus worden. Google maar weer. Ik kwam uit bij Tickettribune. Ik stak mijn kop in het zand, las geen reviews en beet mijn tanden kapot bij het afrekenen. Toch was ik niet opgelucht. Tijd om mijn kop weer uit het zand te wurmen en alsnog te huilen bij het lezen van de reviews. Enorme vechtlust kwam in mij op en ik bedacht dat ik aardig moest blijven. Ik nam wat pillen, want dit vergt wat van me. Ik zou een beschaafde stalker worden. Een week, 10 grijze haren, 7 telefoontjes van 10 minuten a 45 cent pm, 2 mails, een dikke kloppende ader op mijn voorhoofd en 7 Facebookberichten verder, is het me gelukt. Op de avond voor Harm zijn verjaardag krijg ik de langverwachte mail met tickets. Ondertussen ben ik gesloopt. Ik kan niks met mijn vriendje delen en dat is lastig. Maar gisteren was eindelijk de dag dat ik hem kon verrassen. En verrast was hij, toen er 40 pakjes met kaartjes, met daarop een hint op hem lagen te wachten.

De camera stond op statief en een glimlach op mijn gezicht. Harm begon met de kinderen aan het uitpakken. Eerst het kaartje voorlezen. Nieuwsgierig? Lach mee   😉

Nr    Hint kaartje                                                                           Cadeau

1      Een voorlezen                                                                        Kaart
2     Taditie…                                                                   Cakeje met 40 kaarsje
3     Dit antwoordde je als ik je vroeg wat je wilde hebben    Niks
4     Nu een echt lekker cadeautje                        Lievelingssnoepjes banaapjes
5     Zelfgemaakt door ons                                                            Slinger
6     Handig                                                                         iPhone kabel 3 meter
7     Nog handiger                                                              iPhone kabel 5 meter
8     Kun je je vorige cadeautje insteken                      Stekker kabel iPhone
9     Hier kun je ook wat insteken                                            Condooms
10   Hierna heb je je vorige cadeautje niet meer nodig     Afspraak sterilisatie
11   Je moet er dan natuurlijk wel fatsoenlijk bijlopen       3 CK Boxershorts
12   Of wordt het toch tijd voor een ander modelletje?     Opa onderbroek xxl
13   Handig voor wondvocht en ongelukjes                                Tena man
14   Misschien heb je dit hierna wel nodig                       Erectie verhogende pillen
15   Of iets minder heftigs?                                                 Spaanse vlieg voor mannen
16   mmmmmmm                                                                    Lievelingskoekjes Pim’s
17    Om je voorraad aan te vullen                                                     Sokken
18    Al nodig? Misschien ook zo te gebruiken…           Bruistabletten voor kunstgebit
19    Deze kun je al een tijdje goed gebruiken          Shampoo voor dunner wordend haar
20   Je kunt het altijd nog dichtsmeren                          Schoenpoets (voor kale plek)
21    Als laatste redmiddel                                                    Folder haartransplantatie
22   Dit ook maar gelijk een keertje doen?                                  Hoortest folder
23   Gelukkig kun je hier wel om lachen                                  Boek Raoul Heertje
24   Alhoewel je hier meer van opsteekt. Je bent nooit te oud om te leren Complimentenboek
25   Voor als je je vorige cadeautje niet naleeft                                Zweepje
26   Misschien helpt dit te verdoven, past ook wel bij de leeftijd    Flesje Bols, zeer oude jenever
27   Dit hoort ook helemaal bij de leeftijd                                  Tattoo plakplaatjes
28   Denk je wel aan je gezondheid                          Vitaminebruistabletten voor broze botten
29   Natuurlijk wil ik hier graag met je naar toe.   Concertkaarten Mumford & sons 30-3-2013
30   Blijven we er ook slapen                                                              Overnachting
31    Hopelijk knellen deze je bloedtoevoer niet af                            Sokken
32   Omdat je zo’n sloper bent.                                                 Auto oplader iphone
33   Hier zie ik je graag in                                                                    Overhemd
34   Wilde je ooit hebben. Ga je het ook gebruiken?         Armband  iPhone, voor het hardlopen
35   Inspiratie. Maak je wat lekkers voor me?                       Tijdschrift Jamie Oliver
36   Kun je weer iets van je bucket list afvinken                    Zwemmen met haaien
37   Opvulcadeautje                                                                                   Sokken
38   Lieverd, wat er ook (door je leeftijd) gebeurd, je blijft mijn…  Playboy douchegel
39   Met een beetje geluk                                                                       Kraskaart
40   Mocht je toch nog wensen over hebben…                                Wensballon

Enne, de foto met kus is genomen ná het uitpakken van de cadeaus. Ook fluisterde hij 3 hele kleine woordjes. Dus heb niet teveel medelijden na cadeautje nummer 10.

Heb ik ook niet   😉

 

 

0

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *