De rest van de vakantie

maandag, augustus 3, 2015 0 5

Compilatie van onze vakantie in Turkije

MUZIEK – De hit van het resort is toch wel die van Jody Bernal (wie kent em si, que no?). Extra prettig als er alleen nog ligbedjes tegenover de dj beschikbaar zijn. Het geluid knalt op standje ochtendgebed in de moskee mijn trommelvliezen in. Als ik mijn bedje ontvlucht en een duik neem in het water, hoor ik het bekendste nummer van Greace beginnen. Zachtjes hum ik mee. Verveelt me nooit dit nummer. Een puber dobbert voorbij. Hij kijkt zijn mattie misprijzend aan ‘wat een KUTmuziek’.
Ik word oud.

WEER – We genieten extra van de 33 graden op het resort als we horen dat code rood als een storm door Nederland woedt. Medelijden hebben we met de vakantiegangers daar. Ik zie me al met het hele gezin in een tentje samengeklontert zitten. Tussen de modder en mieren. Dat je op je luchtbed drijft, maar dan zonder zon en zwembad. Die avond als de kinderen klagen dat het chocolade ijs op is, zal ik niet preken over Afrika. Maar over Nederlandse thuisblijfkindjes.
Het heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen, die zinderende hitte. Zo durf ik echt niet in slaap te vallen. Zelfs niet in de schaduw met factor 50 op mijn bakkes. Straks draait de zon en ligt mijn huid verkoolt naast me als ik wakker word.
Er valt niet tegenop te smeren en ik kom 30 jaar ouder terug van vakantie. Niet alleen met mijn verrimpelde huid, maar ook met de extra grijze haren erbij.
Elke keer dat Luc in het water springt zonder zijn bandjes, ontspruit er een witte lok in mijn haarbos.
Ik huur de fanfare in, als ons spruitje zijn zwemdiploma heeft!

Boottrip schuimparty vakantie TurkijeBOOTTOCHT – In de folder stond dat we sowieso schildpadden zouden spotten en 80% kans op het zien van een dolfijn. Tijdens het verkooppraatje werd dat al gereduceerd tot 60% en bij het informatiepraatje op de boot word er met geen woord meer over gerept.
Maar wie denkt er nog aan Flipper als de Macarena uit de speakers schalt. En een stroom schuim uit het plafond spuit. Het piratenschip verandert in een partyboot met schuimparty. De kinderen joelen. Volwassen mannen met teveel lichaamsbeharing zepen er hun borstshag eens lekker mee in.

'Strandtent'

‘Strandtent’

Even later meren we aan bij een strandje. Bloedhete kiezels leiden ons naar doorgezakte strandbedjes onder gescheurde tentdoeken. Waar je nog voor moest betalen ook. Ik verwachtte heus geen Bloemendaal, maar zoals mijn Nederlandse buurvrouw het mooi samenvatte, ’het lijkt hier Afghanistan wel’.
Je kon even zwemmen en daarna varen we weer verder. Met de stampesharde hits uit de jaren 90 die over de boot schallen, vind ik het geen wonder dat de dolfijnen wegblijven. Die liggen natuurlijk wel gewoon te chillen bij een hippe strandtent. Helemaal in de verte zien we af en toe een schimp van een dolfijn als hij door het water springt.
Maar schilpadden? Nergens te bekennen.
Net als ik me afvraag of ik mijn geld terug zal vragen, komt er een schildje aan de oppervlakte. Hij steekt zijn koppie even boven water en schudt hem vol afgrijzen bij het horen van onze muziek. Snel duikt hij weer onder water en dempt het geluid van de mensenwereld.

Ananas rietje

Check het te leuke ananasje

ETEN – Het eten was best gevarieerd, maar de friet houd je gewoon niet knapperig in een warmhoudpan. Gelukkig maakten de platgeslagen oliebollen met kaneelsuiker tussen de middag een hoop goed. Er was ook bananenijs, overal flesjes water en cocktails met geweldige rietjes (die we zijn gaan sparen, tja, je moet wat). Alleen tijdens het avondeten snapten ze de bestelling ‘wasser’ (alles is hier op Duitsers gericht) niet altijd. Blijkbaar zijn Duiters gek op koolzuur, maar dat vinden wij niet te zuipen in ons water, dus kon de ober een keer onverrichte zaken weer terug. De rest van de week werd niet meer aan ons gevraagd of we wat wilden drinken.

Het blijft ons wel verbazen hoe mensen hun borden als uitgehongerde beren vol scheppen en vervolgens de helft laten staan. Terwijl er een Nederlands stel naast ons komt zitten, word de tafel en grond vakkundig door een medewerker van de rijst en andere etensresten ontdaan.
Ik hoor de nieuwkomers iets zeggen in de trant van ‘zwijnen’.
Begrijpend knik ik hun kant op.
Nou. Gelukkig hebben wij enorm netjes etende en welopgevoede kinderen.
Laat Luc ook net op dat moment blijken als hij een Gilles de La Tourette momentje heeft en ineens keihard ‘KONTGAT’ door de zaal roept.
Dus.

AVOND – De bazaar deden we nog een paar keer aan. Zo ook de avond dat ik net uit de douche kwam en naar de kast wilde lopen voor een gezellig jurkje. BAM! Ineens lag ik op de grond. Welke debiel had het ludieke idee opgevat om de kluis (op ooghoogte) open te laten staan?
Mijn benen zaten al onder de blauwe plekken, mijn armen onder de muggenbulten, maar een ei bovenop mijn oog had ik nog niet.
Kon ik ook weer afvinken.

Avondvullende shows waren er ook genoeg op het resort. Gelukkig ging het personeel niet zelf dansen of nog erger; een goochel act opvoeren. En dan een gekleurde slinger uit de mouw blijven trekken. Tenenkrommend.
Nee, hier huurden ze het vermaak gewoon in.
Lenige Chinezen sprongen in en op elkaar en voerden een goede show op.
Klein tipje van mijn kant is om de synthetische pakjes te vervangen. Nu bleef mijn blik gericht op hun micropenissen. Met het volle licht erop, was de afwezigheid van een goed gevulde onderbroek duidelijk zichtbaar.
Dan ook nog gaan touwtje springen, zittend op een eenwieler, laat helemaal niks meer van hun geslacht over.
Toch een klein beetje gênant om naar te kijken.

Chineze show Turkije

Voorproefje overdag. Oordeel zelf 😉

Elke avond waren er andere shows. Zoals de circusact. Daar kwamen we iets te laat, doordat Lina nog een hennatattoo wilde laten zetten. Dus de kinderen moesten toen op de grond zitten, maar wij hadden nog een rieten stoel. Toen bedacht ik me weer dat een broek zoveel fijner is. Want met een rokje aan zit je uiteindelijk gewoon met je blote reet op de rieten zitting. Niet fijn. Al helemaal niet als de muggen zich ondertussen vol vreten met jouw bloed en je buurvrouw rook in je gezicht blaast.
Maar ik weet niet of het erger is om zo naar de show te kijken, of om hem op te moeten voeren. Voor vermoeide kinderen en verveelde ouders.

Voor Luc was het misschien wel beter geweest om lompe schoenen te dragen...

Voor Luc was het misschien wel beter geweest om lompe schoenen te dragen…

Dus soms gingen we naar het strand. En de kinderen hebben ook nog een keer lekker als enigen in het zwembad gezwommen. Toch bijzonder in het in het donker. Hoogtepuntje was ook wel ons avondje bowlen. Ik heb niks met (bal)sporten, maar dit vind ik leuk. Mijn teamgenoten meestal ook. Ik werp namelijk als een blinde koe. Ik knal die bal rustig op een andere baan of tegen het plafond.
Harm gaf me de tip, dat ik de bal niet rechtstreeks tegen de kegels hoef te smijten. De bal mág de baan raken.
Fijn. Scheelt me ook wat duimpijn.
Maar ondanks mijn lompheid heb ik niet verloren. Lina is een pro en behaalde een welverdiende tweede plek.
Helaas voor Luc, erfde hij mijn genen. Sorry jongen.
Hij dacht dat het beter ging met rollen. Of door zijn schoenen uit te trekken.
Toen kwam het moment dat hij spijt kreeg dat hij weer eens niet luisterde.
De bal was natuurlijk best zwaar. Ik zie hem de bal op de grond leggen en bedenk wat hij gaat doen. Ik waarschuw hem twee keer. Tevergeefs.
Zijn voet raakt de bal al in volle vaart. Die geeft geen sjoege.
Luc daarentegen…

5

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *