Boerende zoekt vrouw

maandag, oktober 8, 2012 0 0

Wat ben ik stom zeg. Ik wilde in bad gaan. Maar ik hoor zoveel verhalen op de zaak over programma’s die ik allemaal ‘mis’. Zoals Boer zoekt vrouw en wie trouwt mijn zoon. Dus tvgidsje online gecheckt en ja hoor, ik heb mazzel. Vanavond zijn het de thuiswonende mannen die niet aan de vrouw kunnen komen. Kitkat erbij, ik zit er klaar voor.

Ik krijg wat voorstukjes te zien en het lijkt wel Tempation Island (haha, ja dat keek ik vroeger, toen ik nog jong was en tijd over had). Mijn aandacht heb ik erbij. Ik maak kennis met de sneue mannen en hilarische vrouwen. Maar wat er nou stom is? Ik ben verliefd geworden. Ben al getrouwd, wat nu? Ik zie zowaar mijn gelijke op tv. Sebastiaan. Een iel menneke dat door zijn ex-in-spé een restaurant in wordt gesleurd. De ober schenkt een glas wijn in. Knulletje kijkt ernaar en zij zucht ‘je moet proeven’. Arme jongen, zou hij van mij echt niet hoeven. Met mij mag hij gewoon ranja met een rietje drinken.

Dan komt het voorgerecht. Hij neemt een hapje van zijn zogenaamde Franse kaasje (gewoon brie, zou me niet verbazen als die uit Nederland komt). Hij kauwt en kauwt en probeert zijn gezicht in plooi te houden. Knap staaltje acteerwerk. Ik had allang mijn servet inhoud gegeven. Hij zegt voorzichtig dat hij het niet zo lekker vindt. ‘Dit hoort er wel bij’ antwoordt de bitch. Hij informeert of ze bedoelt bij de Franse keuken of …Hij durft zijn zin niet af te maken, maar ik dacht hetzelfde. Als hij voor haar kiest wordt hij dan elke avond verplicht om schimmelige kaas te eten tot hij erbij neervalt en smeekt om genade? Zij gaat nl zeker twee keer per week uit eten. Hij stamelt dat hij niet weet wat het kost om op jezelf te wonen, dus liever wat spaart. Hmm, dit is dan weer een minpuntje van deze droomman. Ik wil geen krenterigheid. We kunnen best samen nibbits eten op de bank en een theetje drinken, maar geld moet wel rollen. Zo denkt mevrouwtje Kaas er ook over en ik zie hem zenuwachtig gnuiven. Serieus, hij gooit zijn neusvleugels in de lucht, alsof hij wil ruiken of er nog meer kaas hun kant op komt.

Maar we zullen het nooit weten, want we schakelen naar een ander stel. Een moslimhomo (helemaal hip begreep ik uit de GTST verhalen) wauwelt over zijn toekomst. Ik hou van homo’s, ik snap alleen niet waarom deze op de harde stenen vloer elkaar liggen te aaien? Zoek een bed. Gelukkig krijgen we nu weer een blik op een übergelukkig stelletje op een boot. Hij schept op over zijn andere optie, dat valt niet goed. Gek. Gelukkig is zij volgens mij allang afgeknapt. Hij denkt namelijk alleen op zijn ballen te kunnen gaan zitten en dat zij om hem gaan vechten. No way.

Dan zien we weer een dronken stel, waarvan de zoon zijn vader toeroept zijn muil te moeten houden. Daar schrikken de meisjes van. Wat volwassen allemaal. Oh ja, deze ‘mannen’ wonen nog allemaal thuis. Dan zoent hij ze allebei in het zwembad. Het blondje neemt hij naar binnen in bad en kneedt haar pompons (netjes he). Dan hangt hij er hem lafjes in of tegenaan, dat is lastig te zien met zo’n stiekeme camera. Van deze vunzigheid hou ik niet, maar het kan erger.

De volgende man ontbijt nl mét zijn moeder ín bed. Je leest het goed. Hij boert nog net niet het hele alfabet en propt een banaan in zijn bakkes. Zou ik me nog op kunnen geven? Dit is zo aantrekkelijk allemaal. Ik zal geen woorden gebruiken waar mijn vader zich voor schaamt, maar nu weet je hoe ik me voel.

We krijgen sjappie weer in beeld. Hij vertelt zijn moeder dat ze zich moet aanpassen aan hem. Hmm, je woont nog thuis en jouw moeder moet zich aanpassen? Ik geloof dat ik nu toch afknap. Zij praat alsof ze de navelstreng nog in haar keel heeft zitten en deze is verroest. Hij vind het toch wat beklemmend. Ze geven elkaar een knuffel en ik waan me even bij ‘Het spijt me’, wat een mooie televisie. Komt het toch nog goed.

De boerende zoon komt weer in beeld en hij moet een ‘dame’ kiezen. Ik heb geen dames gezien, misschien dat zijn moeder daarom het woord neemt. Logisch, zij moet er mee verder??

Het meisje op de boot bazelt wat over de communicatiegestoorde jongen, ook wel ‘De god met de gouden piemel’ genoemd en ik verkneukel me. Ben zo blij dat ik niet in bad ben gegaan. Deze avond had zoveel meer voor mij in petto.

Het knulletje waarbij mijn verliefdheid toch wat bekoeld is (ze zijn aan het kamperen, need i say more?) moet nu kiezen. Kiest hij voor de spanning (kaasmeisje) of het vertrouwde (meisje dat houdt van kamperen). Hij bedankt het spannende meisje, dat ze hem een nieuwe wereld heeft laten kennen. Waar dan? Of met wat? Stinkkaas? Daar hoef je niet voor naar Frankrijk hoor druiloor! Ach hij kiest toch voor die ander. Dat vind ik stiekem toch fijn. Ik hou niet van mensen die je proberen blauwe kaas met rode wijn door de strot te duwen. Mooi.

Nu bekijken we het ventje dat alle walletjes heeft geprobeerd. Als zijn vader dit hoort, leest deze hem de les. Waar de meisjes bij zitten. Hij kiest voor het meisje wat hij een inwendig onderzoek heeft gegeven. Ze pinkt een traantje weg. Ze is nog steeds verbolgen dat hij het andere chickie ook aan zijn tong heeft laten knabbelen.

Nu kiest de homo. Hij geeft eerst een roos aan zijn moeder, de belangrijkste vrouw in zijn leven. En de ander is voor Dirk. Abdel huilt dikke tranen en ik voel het ook prikken achter mijn ogen.

Genadeloos kapt SBS6 het af en blikken we naar volgende week. Dan breekt het moment van de waarheid aan. Kiest de jongen echt voor het meisje (of jongen) of toch voor zijn moeder? Eigenlijk is dit niet boeiend. De vraag is? Zou het frauke echt zo dom zijn om die ring te accepteren, of is ze gewoon eerlijk. Ze wilde een gratis vakantie en nam Jan lul op de koop toe?

0

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *